CHAO SRA. AUSTRAL, BENVINGUT SR. ESTIU

Ens acomiadem entre penes i alegries de la carretera austral, a l’alçada de Villa Santa Lucia.

20140220-000332.jpg

Aquest és també un dels grans aprenentatges del viatge i de la vida en sí. Coneixes llocs meravellosos, gent amable, d’agradable conversa i quan et comences a trobar a gust, toca marxar i continuar amb el camí de les sorpreses. L’Ares és la que més està aprenent en aquest sentit. Els que la coneixeu, ja sabeu que és força tímida, però sempre és ella la que acaba establint un gran vincle amb els nens que trobem pel camí, i no vol marxar mai. Això és el que ens va retenir a Puerto Piedra gairebé tres dies. Allà viu una entranyable parella, l’Alejandro i la Rosa, amb la seva filla de cinc anys. La casa està a l’altre costat del riu Futalefú, que creuen a rem amb “la Xata”. No hi arriba l’electricitat. S’escalfen i cuinen amb llenya. Crien vaques, chenchos, gallines i a l’estiu un petit hort amb papas, porotos, pastanagues, pèsols i poca cosa més. Quan maten el porc, recorren al congelador del veí, tres quilòmetres enllà. La resta de les sis centes hectàrees de terreny que tenen, són de pur bosc impenetrable.
La Sofia i les Rovira’s s’entenen ràpidament. Comparteixen jocs, sopars, banys i s’intercanvien adreces a l’hora de marxar.
Continuar pedalant, camí d’Argentina, al llarg del riu Futalefú ha estat un plaer indescriptible! La carretera 231 resegueix el riu i hem pogut banyar-nos a les seves aigües gèlides innobrables vegades. Ara sí que ens creiem que a l’hemisferi sud ha arribat l’estiu.

20140220-002446.jpg

20140220-002547.jpg

20140220-002633.jpg

20140220-002711.jpg

20140220-002738.jpg

20140220-002845.jpg

20140220-002906.jpg
El Futalefú -que en llengua maputxe significa “riu gran”- atreu rafters i kayakers de tot el món, i ha quedat classificat com a un dels tres millors per a la pràctica d’aquesta activitat. Aquests dies s’hi celebra el Futafest, que congrega a més d’un centenars de persones, i hem pogut veure forces kayacs saltant damunt les onades. Evidentment les cebollones despullades també ho van voler provar!

20140220-084753.jpg

2 pensaments sobre “CHAO SRA. AUSTRAL, BENVINGUT SR. ESTIU

  1. Visca els petits nomades, ja gaudiu del estiu, l’Ares i la Maiana deixaran de ser “cebollones” i pasaran a ser “peixetes” amb remull……una abrasssada molt,molt,molt i molt grannnn……

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s