NAHUEL HUAPI

Isla del Tigre. Aquest és el nom que els maputxes van donar al llac de més de cinc cents quilòmetres quadrats als peus de l’actual Sant Carlos de Bariloche.

Bariloche és la segona ciutat en importància turística d’Argentina: esquí i heliesquí a l’hivern, excursions i aigua a l’estiu. Tot en un entorn muntanyós privilegiat

20140304-161301.jpg
Nahuel Huapi és també el nom de l’estancia de la Carol Jones, néta del primer poblador Jarred Jones, un cow-boy de Texas, que amb vint-i-set anys va arribar per aquestes contrades. Corria l’any 1891, i en aquella època la Ley del Hogar atorgava la titularitat de terres a aquells que les poblessin, sense altre càrreg que la realització de millores i la posta en producció. Aquesta era la manera de poder fer “país”.

20140304-161903.jpg
La Carol es dedica desde fa trenta anys a fer cavalcades per aquesta zona. És una dona amb empenta, valenta, decidida, alegre i carinyosa, enmig d’un món molt masculí. El Marc, el nostre veí d’Arsèguel, ha vingut a treballar amb ella durant tota la temporada d’estiu. Entre ells dos s’entreveu una gran entesa i complicitat, adquirida al llarg d’aquests darrers cinc mesos. El Marc ens reb radiant d’alegria i rebosant d’energia. Ens instal.lem a La Guarida, una petita cabana enmig de la estancia. Hem hagut de desmuntar la tenda ràpidament doncs el gat-malparit-caçador de ratolins se’ns ha enfilat i l’ha deixada feta un colador! Per sort ha estat només la capa interior.
Canviem els cavalls per les bicis i anem a conèixer l’estància fins al Mallin Mulas, un plató perfecte per contemplar la cordillera i els seus cerros més emblemàtics Capilla, Catedral, Tronador… Tots menys el Joan, que ens segueix a peu, fent de pilchero, amb la Maiana a l’esquena dins una motxila de 50L. Per un dia ens sentim com al far-west, la immensitat, el silenci i la solitud ens embriaga. L’Ares ja pensa en la manera de canviar-los per la bici.

20140304-162037.jpg

20140304-162132.jpg

20140304-162203.jpg
Han estat uns dies de riatlles, de converses a la vora del foc, d’intimitat, de sentir-se com a casa, d’asaditos, de “sobar el cuero”, de caminades a la posta del sol, d’escoltar la brama dels cèrvols a mitja nit, de pesca i de banys. El Joan aprofita el temps per col.locar un molinet de vent a La Guarida, que carregui les bateries de la instal.lació elèctrica. La Maiana és feliç amb unes Barbies que li deixa la filla de la Carol. Sense adonar-nos els dies han passat ràpidament, ja toca posar-se de nou en moviment…
Gràcies Marc, Carol i Carina per aquests dies innolvidables

20140304-164015.jpg

20140304-164040.jpg

20140304-164109.jpg

20140304-164144.jpg

20140304-164201.jpgel 10% de la població d’Arsèguel concentrats a Nahuel Huapi

6 pensaments sobre “NAHUEL HUAPI

 1. Ares, la classe del Kilimanjaro et vol dir:

  Oriol: ares espero que bingis ets la millo amiga.
  Júlia: Hola Ares et trovem molt a faltar.
  Núria:hola ares ets molt maca i et trobem molt a falta
  Noé:ola mol bon biage
  Ainé: com ta nat el viage per sutamerica
  Duna;et trobem tots mol a fltar i tu dic al mizatge tambe.
  Guerau: ets mol bona amiga.
  Alexia: conexis molts coses noves i despres ens o expliques.

  Bon viatge familia!

 2. Deu meu!! Però com m’heu deixat aquí???
  No sabeu l’emoció que sento cada cop que entro al vostre blog..que és molt sovint!
  Em feu tornar a viatjar, em feu babejar i m’emociona veure “tanta intensitat”
  Beti, Joan..sou uns craks..Maiana, Ares… vostres més i a més unes afortunades !!
  Gambé companys!!
  Rosa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s