“Estem dins d’un núvol!”

Exclama l’Ares mentres enfilem les dures costes del Bárcena, immersos en la boira. Estén els braços i obre la boca per abarcar les fumeroles blanques. “És dolç, fresquet i mulladet.”
Sí! penso jo, però el meu núvol és de felicitat, tot i l’esforç de la pujada…

20140412-192917.jpg

Deixem la província de Salta pel camí de La Cornisa, un tram de la ruta 9 que atravessa un sector de yungas, una selva tropical de muntanya i bosc andí. L’Ares l’ha batejat com a “bosc d’arbres peluts i de fantasmes”. Fem nit a la vora del dic Las Maderas, on els mosquits ens deixen ben acrivillats. L’endemà arribem a San Salvador de Jujuy, després d’una etapa força aburrida, i gairebé sense adonar-nos ens trobem al bell mig de l’autopista! Uuaaaahhhh… Joan, com sortim d’aquí!? Per sort, acabem trobant una “ciclovía”

20140412-193153.jpg

Sortim de Jujuy un dimecres al matí. És un dia laboral com qualsevol altre, però notem una gran excitació. Hi ha molta gent circulant pels carrers, i llargues cues davant dels caixers automàtics i dels bancs. Impossible treure diners avui. “Hoy es dia de cobro” descobrirem més tard. I l’endemà hi haurà una vaga general que afectarà a tot el país. Perfecte per a nosaltres, que podrem pedalar sense que els autocars i els camions -que van a tota castanya- ens expulsin de la calçada.
A partir Jujuy (1.259m) anirem pujant progressivament, seguint el Río Grande, fins als 3.500m d’alçada de la frontera boliviana. El paisatge canvia dràsticament quan entrem a la Quebrada d’Humahuaca, declarada Patrimoni Cultural i Natural de la Humanitat per la UNESCO, al 2003. L’exhuberant vegetació dels darrers dies deixa pas a un paisatge àrid, d’una bellesa increïble degut a la gran quantitat de colors de la terra.

20140412-193453.jpg

20140412-193531.jpg

20140412-193744.jpg
Purmamarca. Fent el tomb al Cerro de los 7 Colores

9 pensaments sobre ““Estem dins d’un núvol!”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s