La Roma dels Andes

L’entrada a Cusco és terrible! Hi ha un trànsit bestial. Es combinen els atacs canins amb els dels conductors dels “colectivos”. Més de deu quilòmetres d’estrés constant.
En un moment de máxima tensió estic a punt de llançar-li la pedra que porto a la mà, a un d’ells… Per sort només es queda en un intercanvi de “piropos”. No és cap bon exemple per les nenes -ho sé- però les grans ciutats són un perill per a la nostra integritat física i em posen malalta. Pateixo per les seves vides. Encara no hem arribat i ja tinc ganes de marxar. Cusco ha crescut tant des del darrer cop que hi vaig ser -ja fa dotze anys- que s’ha fusionat amb els poblets que tenia al seu voltant. No reconec res, fins que no arribem al centre històric. La Plaza de Armas segueix igual. Imponent, majestuosa, plena de turistes badant, restaurants a les balconades colonials i comerços als porxos que l’envolten. Les parades de chullitos (gorros peruans) han desaparegut i les botigues i restaurants s’han tornat més elegants, els preus s’han disparat, a l’igual que el soroll i la contaminació… però la capital arqueològica d’Amèrica, conserva intacte el seu encant, entre els murs incaïcs.

20140604-215708-79028903.jpg

20140604-215709-79029088.jpg
Ens recuperem a l’Estrellita, el hostel on van a parar tots els cicloturistes. Té un pati gran i soleiat fantàstic, on cada matí el Francisco ens prepara l’esmorzar. És el moment de pendre decisions. Al nostres caps ja fa temps que persisteix la idea quedar-nos un temps més. Com continuem? La ruta fins a Pisco, passant per Nazca i Ica, és molt exigent. Els ciclistes que van per davant nostre ens adverteixen del fred i la duresa del trajecte. Amb fred, l’Ares no pot pedalar i acaba sempre encaixada dins del carro amb la Maiana. Superar així, la barrera dels Andes, amb diversos colls de més de dos mil metres de desnivell a més de 4.000m d’alçada, no és un plà gaire atractiu. Així que, amb una gran pena al cor, encapcem les nostres fidels companyes de viatge i les enviem cap a Lima, des d’on tenim el vol de tornada. Adéu Jasepina, adéu Stumpi! Us recollirem a mitjans de juliol, no patiu. Nosaltres marxem a Huaraz, a reviure els trekkings per la Cordillera Blanca, que van unir els destins del Joan i la Beti per sempre més.

20140604-224739-82059696.jpg
Curs de xocolata peruana! mmmm…

20140605-074317-27797972.jpg

20140605-074439-27879826.jpg

20140605-074620-27980870.jpg
L’Ares se’ns ha fet grAn… Felicitats preciosa!

20140605-074710-28030127.jpg

9 pensaments sobre “La Roma dels Andes

 1. hola familia vi sus fotos estan impresionantes y el contexto lo leia y me imaginaba todo lo que me hubiera gustado a mi tambien ir con uds. cuidense mucho esta haciendo frio si necesitan esta pagina para podeis ver el clima de las zonas que les falta es esta http://www.yr.no me la dieron unos alemanes que iban con su perro
  bueno joan y bety mis saludos
  un abrazo para las niñas de mi parte
  su amigo
  geovanni

 2. No sois los unicos que sentís pena por que dejais las bicis, para los que viajamos con vuestras cronicas tambien es una pena…..

 3. ola soc la duna i ia e rabut la teva carta ares i testimu molt i tinc la mateixa diadema i quaneribeu encara que falti molt us donare uns regals ares i maiana.

 4. hola Maiana moltes felicitats. us esperem mol abiat.
  Ares Tomas Plans

  Feia molts dies que no ens us seguiem … quines històries més maques i plenes de valors.
  Aviat ens veurem .. Us desitgem una bona tornada.

  Abraçada
  Ariadna

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s